Ön nincs bejelentkezve
Az IP Monitoring Kft. bejelentkezett ügyfelei számára kibővített tartalom és funkció érhető el

Az egyezőség folyamatos biztosítására az egyszeri kataszter karbantartás után vállalunk átalánydíjas szolgáltatást is

Sok érdeklődést kaptam a "MÁK tájékoztató: változik a kataszter adatszolgáltatás benyújtásának módszere és felülete, statisztika már csak az ASP-ből készíthető" tárgyú e-mail kiküldése után az E-Szoftverfejlesztő/E-Szoft Team Kft. szakmai közreműködő partnerünkkel nyújtott kataszterkarbantartás szolgáltatásaink iránt (lásd a 2023.11.08. -ai tájékoztatót).

Érthető az érdeklődés, mivel ez az első év, amikor az OSAP 1616 statisztikai adatszolgáltatás már nem nyújtható be a legtöbb önkormányzat esetén korábban megszokott módon, a 2023. évi, 2024. március 20-án esedékes statisztika már kizárólag a Magyar Államkincstár által biztosított ASP IVK (Ingatlanvagyon- kataszter) informatikai rendszeren keresztül küldhető be. Ez alól nem kivételek az interfészes csatlakozó önkormányzatok sem. Ez a gyakorlatban azt is jelenti, hogy sajnos még sok az olyan önkormányzat, ahol nem alkalmasak az ASP IVK-ban szereplő adatok a beszámolójelentéshez.

A statisztikai adatszolgáltatás már elvárt alapja az IVK szakrendszerben vezetett, az adózási földkönyvvel megegyező, beszámoló adataival egyező nyilvántartás megléte. Az ezt is tartalmazó egyszeri munkára országos szinten kötöttünk szerződéseket települési önkormányzatokkal. Az egyszeri díjért nekik természetesen vállalt az ASP kataszteri szakrendszerében tárolt nem 0 bruttó értékű kataszteri betétlapok és a Gazdálkodási szakrendszerben (KATI modulban) tárolt tárgyi eszköz kartonok összekapcsolása és a szükséges adatmigrációk elvégzése is. Az IVK-KATI összerendelés még nem elvárt a MÁK részéről, de a kataszteri adatok és az ingatlan tárgyi eszközök értékei összekapcsolásával biztosítható, hogy a két szakrendszerben egyezzenek a bruttó értékek, együtt változzanak.

Az E-Szoftverfejlesztő/E-Szoft Team Kft. által végzett munka előnyei:

  • A Földhivatal ingatlan-nyilvántartásának és az önkormányzat meglévő nyilvántartásának összevetése nem manuális, így gyors és pontos eredmény garantált, az eltérések alapján az E-Szoftverfejlesztő/E-Szoft Team Kft.-vel vállaljuk a hiányzó tételek rögzítését is.
  • Szinte minden forrás szakrendszerből képes az adatok betöltésére, a szükséges adatmigrációkra (az E-Szoftverfejlesztő Kft. fejlesztette és üzemeltette az ASP előtti KATAwin és e-Kata kataszteri és eszköznyilvántartó rendszereket).


Az egyszeri kataszter karbantartás, tárgyi eszköz adatkapcsolat kialakítást követően a legtöbb helyen igény volt az egyezőség folyamatos biztosítására, így a települési önkormányzatok kérésére kialakítottuk az IVK ingatlanvagyon-kataszter, nagy- és kis értékű tárgyi eszköz nyilvántartások folyamatos karbantartása szolgáltatásainkat kétféle szolgáltatástartalommal.  

  1. Ahol az önkormányzat ügyintézői elvégzik az ASP IVK és KATI nyilvántartások vezetését, ott a munkájuk folyamatos támogatására az "ASP IVK-KATI és földkönyvi egyezőség felülvizsgálat és betétlap szintű egyezőség felülvizsgálat, adat- és hibaellenőrzés, eltérés állományok előállítása" szolgáltatásunkat ajánljuk. Ennek keretében az E-Szoft Team Kft. negyedéves gyakorisággal előállítja és átadjuk az egyezőség biztosításához szükséges listákat.
     
  2. Ahol a munkát elvégző szakértő ügyintézők hiányában adatrögzítés és teljes karbantartás szükséges, ott az E-Szoft Team Kft. közreműködésével teljes kataszter és tárgyieszköz karbantartást vállalunk: ASP IVK és KATI nyilvántartások folyamatos vezetését, karbantartását, a változások rögzítését, az önkormányzat által biztosított adatok feldolgozását, a számviteli nyilvántartással való negyedévenkénti egyeztetést, negyedéves/éves záráshoz kapcsolódó dokumentumok előállítását, az ASP IVK-KATI és földkönyvi tételes egyezőség, a kataszter és tárgyi eszköz kartonok tételes egyezésének folyamatos biztosítását, illetve az OSAP 1616 statisztikai adatszolgáltatás elkészítését.


Árajánlatkéréssel forduljon hozzám, elérhetőségem:
Szűcsné Tóth Éva
ügyvezető, IP Monitoring Kft.
+36 30 2052384
szucsne.toth.eva@ipmonitoring.hu
ipmonitoring.hu/kapcsolat

A kataszter adatok egyszeri karbantartása és az átalánydíjas karbantartási szolgáltatások árajánlatában több önkormányzat együttes szerződéskötése esetén 5-20 % csoportos kedvezményt tudok biztosítani, illetve egyedi kedvezményt az IP Monitoring Kft. egyéb szolgáltatásaira szerződött partnereknek (a szolgáltatások részleteit lásd: ipmonitoring.hu):

  • Informatikai biztonság, elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős feladatok
  • Adatvédelem: GDPReg adatkezelési rendszer, adatvédelmi tisztviselő szolgáltatás
  • A közfeladatot ellátó szerveket terhelő elektronikus közzétételi kötelezettség
  • Belső visszaélés-bejelentési rendszer: eJelent szoftver és compliance szolgáltatás

 


Feltöltés ideje
2024.03.17 19:44
Utolsó módosítás ideje
2024.03.18 14:47