Ön nincs bejelentkezve
Az IP Monitoring Kft. bejelentkezett ügyfelei számára kibővített tartalom és funkció érhető el

Így védhetők a jelszavak és ezzel a felhasználói fiókok

A jelszavak védelme kulcsfontosságú a digitális biztonság fenntartásában. A jelszó az egyik legfontosabb biztonsági eszköz, ami segít megvédeni az online és a különböző rendszerekben használt fiókot, illetve más fontos adatot.

Az online jelenlétünk egyre növekvő részét töltjük el azzal, hogy regisztrálunk különböző weboldalra és alkalmazásra. Az egyik legalapvetőbb dolog, amit meg kell tenni a jelszavak védelméért, az a jelszavak megfelelő bonyolultságának kialakítása és a jelszavak megváltoztatása rendszeres időközönként. Fontos továbbá az is, hogy olyan jelszavak legyenek használatban, amelyek nem kapcsolódnak az adott személyhez/szervezethez, ezért nehezebben kitalálhatóak.

Azért fontos, hogy ne legyen megadva ugyanaz a jelszó több fiókhoz, mert ha egy weboldal, alkalmazás biztonsági problémával küzd vagy ha egy támadó megszerzi a jelszót, akkor az összes többi weboldal és alkalmazás, amely ugyanazt a jelszót használja szintén veszélybe kerülhet.

Lényeges továbbá, hogy nem szabad megosztani a jelszavakat másokkal, ne kerüljenek mentésre a számítógépen (például a böngészőben) és ne írják le őket papírra, amit aztán jól látható helyre kifüggesztenek, így bárki számára megismerhetővé válik. Egy másik személy minden tevékenysége az adott fiókban pontosan úgy tűnik és naplózódik, mint az eredeti felhasználó által elvégzett műveletek sorozata.

Az alábbi cikkben a Nemzeti Kibervédelmi Intézet az 5 leggyakoribb jelszavak elleni támadást foglalja össze, valamint jó tanácsokkal szolgál azok kivédéséhez:

ÍGY VÉDEKEZHETSZ AZ 5 LEGGYAKORIBB JELSZÓ ELLENI TÁMADÁS ELLEN


Feltöltés ideje
2023.01.16 10:05
Utolsó módosítás ideje
2023.01.16 14:17